Kyllä tuo keliakia-kielikäännös kannattaa olla mukana, että ravintolat ymmärtävät, mitä ajan takaa - tosin monessakin paikassa olen törmännyt siihen, että tarjoilijat eivät jaksa lukea koko selostetta, mutta myös siihen, että minut otetaan oikeasti vakavasti.
Prahassa oli laidasta laitaan molempia kokemuksia. Söin aika paljon salaattia, ainakin niissä paikoissa, joissa ei tunnuttu oikein ymmärtävän lapuista huolimatta, että mitä en saa syödä....
Olin netistä kaivanut muutaman osoitteen, jossa oli gluteeniton ruokalista erikseen ja kävimme yhdessä sellaisessa sitten syömässä.
Paikan nimi oli Svejk Karla. Paras tässä ravintelissa oli gluteeniton olut :) - sitä ei meinaan löytynyt muualta kuin tästä - tsekkiläisen glut.oluen nimi on Celia (ja sen muuten löysin ihan ekaksi meidän jyväskyläläisen S-marketin hyllyltä!).
Ruoka Svejkissä oli ihan ookoo, otimme mieheni kanssa kahden hengen annokseksi tarkoitetun kolmen lihan ruoan. Lasku oli prahalaiseen mittakaavaan jonkinmoinen, mutta jos ne olivat sitten kunnon lihoja,,,,,,,,,,,,,,,,
Kävimme myös Corleonessa - miehen pasta-annos ja minun salaattini olivat oikein hyviä.
Sitten hotelli Balkanissa kokki tuli erikseen kertomaan, että hän tietää, mitä gluteeniton tarkoittaa ja toikin hyvän annoksen, ja ennen kaikkea se tarjollepano oli esteettisen kaunis!
Tässä siis joitakin kokemuksia gluteenittoman ruoan onnistuneesti saamisesta.
Gluteenitonta leivonnaista en alkanut jahtaamaan, vaikka minulla oli netistä surfattuna muutamia nimiä tähänkin tarkoitukseen koottuna.
1 kommentti:
Hyvä, että joissakin paikoissa ruoan saanti sentään onnistui :)
Lähetä kommentti