tiistai 2. syyskuuta 2014

Kaurarieska - tavis ja gluteenittomana

Etsin netistä simppeliä gluteenitonta leipää tässä taannoin ----------------

Tässä http://www.mustapippuri.fi/reseptit/kaurarieska
- vaihdoin vehnäjauhot noin puoleen määrään gluteenittomia jauhoja,
hyvää tuli ja tämä on jo muutamaan kertaan testattu ja hyväksi havaittu.

Seuraavaksi taidan tätä rieskasta käyttää tortilloihin - ne kun on aika kovia lämmityksen jälkeen - tai menevät koviksi,,,,,,,,,,,,,tämä rieska on pehmeän taipuisaa,,,,,,,,,
Tänään lisäsin vielä kaikenmaailman siemeniä sekaan.....


Kaurarieska


Valmistusaika: Alle 30 min

(1 iso rieska, josta tulee noin 8 viipaletta)

Raaka-aineet:

2 dl veteen keitettyä kaurapuuroa 
(gluteenittomassa tietysti glut.kaurahiutaleista tehty puuro)
1 dl maustamatonta jogurttia
1 muna
0,5 tl suolaa
2,5 dl vehnäjauhoja
(gluteenittomassa n. 1.25 dl glut.jauhoa)
1 tl leivinjauhetta

Valmistusohje:

Sekoita puuron joukkoon jogurtti, muna ja suola. Yhdistä jauhoihin leivinjauhe ja lisää nekin taikinaan. Kaada löysähkö taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille. Ripottele jauhoja päälle ja taputtele käsin pyöräksi ohueksi rieskaksi. Pistele haarukalla reikiä sinne tänne. Paista uunissa 250 asteessa noin 15 minuuttia.

Vihje:
Rieskaa saa varioitua hyvin käyttämällä erilaisia puuroja.

Ei kommentteja: