maanantai 22. heinäkuuta 2019

Krakova kesäkuun alku 2019

Olimme mieheni ja poikamme kanssa Krakovassa kesäkuun alussa 4 yötä. Paikka oli entuudestaan meille tuntematon, mutta olimme kuulleet kehuja tästä paikasta, joten Puolaan siis mielemme meidän teki. Matka oli kiva, nähtävää sopivasti - vanha kaupunki, asuinpaikkamme juutalaiskaupunginosa, ja matka oli osin myös raskas - Auschwitz ja Birkenau oli käytävä katsomassa - se on suuri osa Puolan historiaa.
En saa näihin kuviin nyt liitettyä tekstiä, kuvat otettu kännykällä ja sain just ja just ne tänne laitettua, mutta tuo kuvien yhteyteen laitettava teksti ei vaan nyt onnistu....joten kuvapläjäys on nyt yhtenä pötkönä.

Kaksi ekaa kuvaa vanhasta kaupungista.
Kolmas illuusiomuseo (Straszewskiego 15, 31-101)  jossa voi kokea tällaistakin, että tunnen itseni oikein pomoksi :)
- kolme seuraavaa kuvaa Auschwitzista.
Ja olihan siellä hyvää ruokaa ja juomaakin tarjolla - vuokranantajan suositus oli, että katsele, kiertele vanhassa kaupungissa ja syö ja juo Kazimierzissa eli juutalaiskaupunginosassa - ja osin tätä ohjetta noudatimmekin.

Olin todella positiivisesti yllättynyt, kun pojan kanssa oli niin kiva kulkea ja olla - mies meni jo kämpille ja me kierrettiin, kävimme drinkkibaareissa ja juttelmimme syvällisiäkin asioita. Ihanaa!

AIRBNB-ASUNTO: Kazimierzissa eli juutalaiskaupunginosassa. Oikein hyvällä paikalla, lyhyt kävely Kazimierzin torille esim ja pieni kävely vanhaan kaupunkiin, Lisäksi Wojtec tai isänsä tekee autolla maksua vastaan reissuja esim. Auschwitz, suolakaivos jne...on todella paljon parempi kulkea omalla kuljetuksella noihin kuin isolla bussilla, jossa saa aina odottaa muita....ja maksu vain himpun verran enemmän kuin bussikuljetus!! Asunto oli muutenkin hyvä ja jos jotain puutteita, vastaus ja asianhoito nopeasti. En sitten tiedä, jos kovin kuuma pitkään, tuleeko kämpästä tukala...patterit on ja varmasti lämpö kylmällä onnistuu, mutta...
https://www.airbnb.fi/rooms/18328634?location=Krakova&adults=3&check_in=2019-06-02&check_out=2019-06-06&guests=1&source_impression_id=p3_1563864352_R1rw9NqHivazkxeH






Ravintolasuositukset gluteenittomana:
Kazimierzissa:
Galicja (Starowislna 71) - paras ruoka kaikille! --ensin oli tarjoilija, että ohhh - mutta minulla oli kielikäännös ja sitten no prob. Otin broilerkäärön, jossa sienitäyte - en pidä oikein sienistä, mutten siinä "hädässä" keksinyt muuta - olikin erittäin hyvä, ellei täydellinen, hyvä kastike ja riisi. Alkuruoaksi perheen miehet saivat pateen näköistä puolukkahillolla, tarjoilija toi minulle salaatin - ja oikein maukas ja raikas oli sekin.
Qrudo (Wąska 2, 33-332)  - pihvi, hyvä kastike - olisin sitä kastiketta kaivannut lihaan enemmän - lisäksi tämä paikka oli reippaasti yli puolet kalliimpi kuin tuo Galicja. Vinkkinä vielä tuohon Galicjaan - jos olet Kazimierzin torilla, jossa ravintoloita paljon vierekkäin - tuonne Galicjan raflaan pääsee läpikulkuna raflasta/hotellista, jossa lukee skybar 
Pierwszy Stopien, Sw.Katarzyny 2 - siellä en tajunnut kysyä muitakin vaihtoehtoja - kun ei ollut nälkä, otin salaatin - erittäin raikas ja hyvin ymmärsi gluteenittomuuden - hauska yksityiskohta sieltä, laskun mukana tuli kaikille syöjille pussi, jossa kukansiemeniä.
-------
Ei kehuja gluteenittomana:
Krakovan 
lentoasema. So! coffee - gluteenitonta olisi ollut vain kakku ja joku keksi. Samoin lennon odotuspaikan vieressä - riemastuin, että jee, gluten free - mutta sekin oli joku makea keksipaketti. Joten vähäisellä kokemuksellani omat suolaiset eväät mukaan.
Auscwiz - en huomannut mitään gluteenitonta pienessä kaupassa, odottaessamme opasta - muutenkin hyvin niukasti tarjottavaa - vettä yms oli hyvin....tosin ruokahalun määrä ei lisääntynyt Ausch puolella yhtään - ja Birkenaussa ei tainnut olla kuin kirjakauppa.....

Vinkkinä - jos kuuma päivä, Birkenaussa ehdottomasti esim, sateensuoja tai päivävarjo, hattu - siellä kuljetaan vain ulkona - todella kuumaa oli meillä ja aurinko porotti täysillä.


Ei kommentteja: