perjantai 20. heinäkuuta 2012

Sellanen ol Viipuri, sellanen ol Viipuri...

Olimme mieheni Tanen kanssa pienellä lomasella - Viipurissa - mennen tullen yötä Lappeenrannassa. Menimme Viipuriin Carelia-laivalla. Monta sulkua oli matkalla ja se olikin mielenkiintoista seurata paattimme taivalta suluissa. Ilmakin suosi ja aurinko paisteli mukavasti hivellen poskipäitämme :)

Viipuri on ristiriitainen kaupunki - jotkut kirkot ym viimeisen päälle ja sitten rähjäistä ja kurjaa. Ostoksia emme paljoa tehneet, hinnatkin ovat kohonneet "kivasti". Mielenkiintoinen juttu muuten, että heidän ei kai tarvitse asiakaspalvelussakaan osata suomea tai englantia, mutta Lappeenrannan pitää serveerata näitä venäläisiä venäjäksi.....

Rikollisuus on ilmeisesti kitketty aika hyvin pois Viipurista, koska kukaan matkalaisista ei kertonut mitään huonoja kokemuksia! Me asuimme Viipuri-hotellissa, joka ei ehkä ollut paras vaihtoehto hellepäivänä - huoneessa ei ollut ilmastointia, huh huh. Huonekin oli aika kulahtanut. Sen sijaan vastaanottotilat (jossa virkailija ei osannut oikein englantia...) ja alabaari sekä ruokaravintola olivat kauniisti laitetut - lisäksi 2. kerroksen ruokaravintolassa oli oikein hyvä ruoka! Aamupala ei mitenkään runsas, mutta ok. 
Päästäkkee meidät ylös.....:)

...mutta niin vain aukeni meillekin portit....


Laulattajamme

Suomenlipun kera Venäjän puolelle

Niinhän me ennen vanhaan olimme yhtä, me kaksi....

Viipurin useat kirkot ja muut hienoksi entisöity---


Ja sitten oli tätä räjähtänyttä lookía...

Pyöreä torni

Pako ikkunasta... :)

Puistossa törmäsimme näihin heppuihin...ei ne puhuneet meil mittää...

Ravintoloista voimme kehua täysin sydämin tätä: ravintola KAMELOT. Todella hyvä ruoka, keliakiani otettiin tosissaan huomioon ja niin suloinen tarjoilija Ahtoh palveli erittäin hyvin, englanti sujui häneltä mainiosti! Suosittelen!

We recommend KAMELOT-restaurant, very good food and this young waiter was marvelous - and how he take care of me - make sure, that I have a glutein free meal!


 Tunnelmasta toiseen - Viipurinlinna -retkellä oppaan kera saimme paljon irti historiastakin.
Linnavahti - joka puhui hetken päästä kännykkään :)

Viipurin linna on toiminut myös vankilana

Viipurin linna aivan ekassa kuosissaan

Ensimmäinen kartta Viipurista ja ympäristöstä

Suomi-osiossa esillä mm. nämä herrat

Viipuritietoa

Tällaistakin silloin aikoinaan sattui

Ja näillä hyökättiin

Juliako siellä odottaa Romeota, räjähtänyt versio ...


Paluumatkalla vedenpinta väräji.


Ja niin sulkeutui meiltä Venäjän maa...

4 kommenttia:

Apris kirjoitti...

Vaikuttaa siltä, että oli aikasta kiva reissu. Itse olen käynyt kaksi kertaa (vain, vaikka ihan rajalta olenkin kotoisin), mutta keskityin silloin lähinnä ostoksiin. Ja aikaakin on vierähtänyt edellisestä reissusta.

Katjuska kirjoitti...

kiva matkakertomus :)

Marjut kirjoitti...

Kiitos matkakertomuksesta!

Hilkka kirjoitti...

Kiitos kuvista....vieläkös pyöreässä tornissa oli ravintola? eli kurkkasitko sisätiloihin? Minulle on jäänyt vuosia sitten mieleen kauppahalli...ei olis niin nälkä ollut että olisin jotain ostanut;-))