perjantai 25. tammikuuta 2013

Jyväskylässä tuulee!

Keskisuomalainen:
Lastenpsykiatrian ylilääkäri ehkä muihin tehtäviin

Moni Keski-Suomen sairaanhoitopiirin lastenpsykiatrian yksikön lääkäri on irtisanoutunut.
Ville Jalonen 23.1.2013 17:58 (Päivitetty 24.1.2013 15:33)
Keski-Suomen sairaanhoitopiirin hallitus varautuu lastenpsykiatrian ylilääkärin siirtämiseen muihin tehtäviin tai hänen virantoimitusvelvollisuuden muuttamiseen. Ennen ylilääkärin siirtämistä toisiin tehtäviin, on hänelle varattava tilaisuus tulla kuulluksi siirron syistä. Sairaanhoitopiirin hallitus päätti keskiviikkona kuulla lastenpsykiatrian ylilääkäriä asiaan liittyen. Ylilääkärin kuuleminen toteutetaan 28.2.2013 mennessä.
Päätöksen taustalla on halu vakauttaa lastenpsykiatrian yksikön tilanne. Yksikössä on viimeisen vuoden aikana toimeenpantu muutoksia, jotka ovat herättäneet kritiikkiä lastenpsykiatrian ylilääkärin toiminta- ja menettelytapoja kohtaan.
Moni lastenpsykiatrian yksikössä työskennellyt on irtisanoutunut. Yksikössä on tällä hetkellä töissä kaksi vakituista lääkäriä: yksi ylilääkäri ja yksi erikoislääkäri. Lisäksi töissä on kaksi erikoistuvaa lääkäriä, joista toinen on juuri tullut taloon ja toinen on lähdössä. Yksikön normaali vahvuus lääkärinvirkojen puolesta on seitsemän, joista kaksi on erikoistuvien paikkoja. Ylilääkäri on työskennellyt sairaalassa reilun vuoden.
Ostopalveluita ehkä Tampereelta
Lastenpsykiatrian yksikön lääkärityövoimatilanne saattaa edellyttää ostopalveluiden hankkimisen Tampereelta. Keskiviikkona sairaanhoitopiirin hallitus päättikin, että lastenpsykiatrian toimialuejohto, vastuualuejohto ja ylilääkäri voivat ostaa lastenpsykiatrista vuodeosastohoitoa Tampereelta, mikäli yksikön työvoimatilanne tätä edellyttää.

2 kommenttia:

Anneli kirjoitti...

Vai tuollainen oli sinun työpaikkasi :O
Onneksi asiaa aletaan tutkia !

Kyllä minä nyt taas kaasun pohjaan painan kun viikonloppu alkoi. Koukku ja puikot saa kyytiä :)

Oikein mukavaa viikonloppua Sinulle sinne keskisuomeen !

Hilkka kirjoitti...

Jo oli aikakin!!