tiistai 28. toukokuuta 2013

Peurunka ja Kiviä taskussa -esitys = viikonlopun saldo


Poikamme Juho täytti siis 24.5. perjantaina 18 vuotta ja hän piti pienimuotoiset kemut kotona. Me vanhukset saimme "häädön" kotoa.

PEURUNKA
Varasimme sitten sähköpostiini tulleesta top 10-tarjouksesta Peurugasta hotellihuoneen, saimme vielä siskoni miehensä kanssa mukaan :) Tuttava oli infonnut siskoani uudistetusta Peurungasta, sen upeudesta yms. ja siksi menimmekin suurin odotuksin sinne. Huoneet olivat siistit ja perus"kamaa" - paitsi lattia oli tosi naarmuinen (jätetty uusimatta?). Kiva yksityiskohta oli yhdessä kohtaa ollut lasiseinä.
Kylpylä ei täyttänyt odotuksia! Osa naisten puolen suihkuista ei toiminut, odotin saunoja olevan "joka lähtöön" (oli tavallinen ja höyrysauna), erilaisia porealtaita oli, mutta samanlaisia kaikki......Lisäksi ihmettelimme sitä, kun kaiteita puuttui monesta meidän mielestä hieman vaarallisesta kohdasta, lisäksi esim. vedessä olleissa rappusissa oli aika iso väli, joten voi aiheuttaa vaaratilanteita, horjumista, kaatumista - ja kun minun mielestäni tämä paikka on edelleen sotainvalidien ja -veteraanien kuntoutuspaikka - kuten monien muidenkin kuntoutujien ??????
Nälkäkin yllätti - ja muut söivät hyviä pizzojaan - minä en saanut haluamaani gluteenitonta pizzaa ja olutta -------Varsinkin siskoni kehui illan orkesteria, vanhaan tanssimusiikkia soittavaa kahden miehen porukkaa, joten tanssia sai :)
Miuoks!
Muisti palaa pätkittäin  - olihan siellä sellainen infrapunasauna - en kokenut sitä mitenkään ihmeelliseksi....ja olihan siellä tietysti lapsille iso liukumäki - ja onko sitten muissakaan kylpylöissä tooooosssi kivoja muita juttuja------pitänee tehdä joskus galluppikierros :)

*********

KIVIÄ TASKUSSA -teatteriesitys:
Lauantaina sitten lähdimme pois kylpylästä -olin varannut miehellni ja minulle HULVATTOMAN HAUSKAN ja osin pysähdyttävän teatteriesityksen - MITEN VOI KAKSI IHMISTÄ TEHDÄKIN TÄLLAISEN TEOKSEN-----?? - sekunnissa rooli vaihtuu toiseksi, ilmeet, eleet....huh huh......
Tämä on kaiten mennyt pääesiintymispaikassaan Helsingissä jo 10 vuotta------se taitaa kertoa jotain :)

- kts. nettisivulta osin kopsattu teksti:
 "Mika Nuojua ja Martti Suosalo irlantilaisen Marie Jonesin menestysnäytelmä Kiviä taskussa, he esittävät sen monia rooleja kahteen mieheen ja niukoin ulkoisin apukeinoin, täydellä energialla ja valovoimalla.

Koko ajan on kysymys näyttelijän kyvyistä ja sekunnin murto-osista, kuin ajettaisiin formuloilla. Näytelmässä on kysymys tarinaan kasvavasta irlantilaisesta ylpeydestä ja patrioottisuudesta. On kysmys marttyyrista, jonka kurjistuvien olojen paineet ajavat itsemurhaan. Toisen päähenkilön lapsuudenystävä täyttää taskut kivillä ja hukuttautuu.
On kysymys kaikista niistä pienistä ihmisistä, joiden elämää ja arvoja suurten mahti ei kunnioita tipan vertaa.

Tämän kaiken Kiviä taskussa kertoo sanavalmiin komiikan ja iskevän tragiikan kudelmana. Näin hauskaa on teatterissa ani harvoin.

Näytelmällä on sitä paitsi onnellinen loppu. Kun on selvitty niin Hollywoodista kuin hautajaisistakin, näytelmän kaverukset alkavat suunnitella elokuvaa. Siinä on oleva paljon lehmiä ja isoja utareita valkokankaan täydeltä"
   

3 kommenttia:

Marjut kirjoitti...

Harmi, ettei Peurunka täyttänyt odotuksia. Teatteriesityksestä minäkin olen kuullut paljon hyvää, mutten ole itse onnistunut sitä näkemään.

mate kirjoitti...

Enpä ole tätä teatteriesitystä nähnyt, mutta jo näyttelijöiden nimet kertoo, ettäesitys on katsomisen arvoinen.
Lämmintä viikon jatkoa :)

Anneli kirjoitti...

Sinähän olet nähnyt ja kokenut paljon.
Onnea minultakin Juholle ♥

Sen savustuspöntön on mieheni itse tehnyt. Ruostumattomasta teräsputkesta.
Ja se on täyttänyt tehtävänsä jo kauan :)

Mukavaa kuun loppua !