perjantai 8. elokuuta 2014

Tarina päivässä------ päivän sana on hikinen,,,,
Tämä juttu tuli vaan esiin, kirjoitin samalla ja en miettinyt sen kummemmin, loppuakaan en tiennyt, että miksi se ukko lähti juoksemaan,,,,mutta sitten kun olin siinä lopussa, se vaan pullahti ,,,,,on tää hauskaa,,,,

HIKINEN

Pate pyrähti juoksuun, kuin henkensä kaupalla. Anni sitä ihmettelemään - mikä sille ukolle nyt tuli, kesken rauhallisen, viipyilevän kävelyn päätteeksi......hän jäi "haavi auki" tuijottamaan miehen perään.
Kyllä Annia nauratti, iso miehenköriläs, mukavasti vuosien varrella pyöristynytkin, lupsakka ukkeliini, näytti, että vähän kaikki paikat hyllyivät kuin pingispallot ylös, alas,,,,,olisipa vain ukkokulta tiennyt, mitä vaimo ajatteli
Onneksi ei tiennyt, olisi vielä turjake suuttunut, vaikka rakkaudellahan vaimo näitä mietteitään kävi läpi!

Tovin päästä Pate palasi, huohotti aika lailla ja oli ihan hikinen. Hän ei sanaa suustaan saanut, kun oli hulluna polkua juossut, kuin raivon vallassa. Anni jo ajatteli, että nyt se on tuo ukkokulta viimeisen hulluutensa keksinyt, näillä helteillä itsensä tapattaa. Hän tarkkaili salaa miehen ilmeitä ja vointia ja näki jo sielunsa silmin miehen kuukahtavan siihen eteensä.

Paten hengityksen tasaannuttua ja ilmeen kirkastuttua Anni heti utelemaan, että piruko perässäsi juoksi, kun noin pinkaisit pakoon. Siihen Pate nauramaan, kymmenien naurukurttujen säätelemänä sanoi, voi kuule, kyllä se rakkaus siivitti askeliani tähänkin urotekoon - oli mokoma netistä jostain lukenut, että lenkki päivässä pitää rakkauden lähellä -----ja uskoi sen, mokoma! 

Kylläpä Anni oli hyvillä mielin - koko loppuillan ja pitkään sen jälkeenkin, vai että rakkauden, vanha ukko, vuosikymmeniä jo yhdessä oltu, ja vielä se pääsi minut yllättämään - mokoma, rakasrakasrakas mieheni!

1 kommentti:

Anneli kirjoitti...

Kiva juttu !
Kai annoit miehesikin tuon lukea, ainakin viimeiset lauseet ♥

Hyvää viikonloppua !