sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Siivekäs - tarina päivässä

Tarina päivässä päivän sana on SIIVEKÄS - ja tein taas tarinan tästä keksimästäni pariskunnasta,,,,,,,,ja jos olet kiinnostunut näistä tarina päivässä -höpinöistäni, voit lukea kaikki joko tuolta tämän päivityksen alaosasta klikaten  tarina päivässä -kohtaa 
tai sivupalkista tarina päivässä,,,,

Viuuuuuuuuuuuuu  kuului ihmeellinen ääni. Anni oikein säikähti sitä, sydänalasta jäi jumpsuttamaan. Piti Pate huutaa turvaksi vanhan talon vintiin, turvamieshän pitää jokaisella olla omasta takaa. Pate tuli naureskellen paikalle,,,,"mikäs sillä emännällä täällä nyt on hätänä, hiirikö säikäytti",,,pöh, Anni sanoi, minua ei hiiret säikäyttele, mutta jokin viuhahti aivan korvan juuresta tuonne pimentoon, syämmestä vieläkin jumpsuttaa säikähdyksestä.

He olivat tulleet perkaamaan vanhaa perintötaloa - siellä kun riitti puuhasteltavaa moneksikin viikonlopuksi, kaikkea vanhaa, osa ihan jonninjoutavaa, osa oli suorastaan aarteistoa. Aikaavievää se kyllä oli, mutta sitähän heillä oli, ei tarvinnut stressata aikataulun kanssa.

Anni ei enää uskaltanut jäädä vinttiin itsekseen, vaan Paten piti jäädä hänen kanssaan katsomaan, mitä sieltä löytyi. Hui, nyt säikähti jo Patekin, kun  huomasivat oudot kiiluvat silmät vintin nurkasta. Millä elikolla on tuollaiset oudot pyöreät silmät. Pate otti aironpätkän, joka jostain syystä oli vintille joskus hilattu, käteensä ja huitaisi silmiä kohden. Viuuuuuuuuuu elikko sai eloa itseensä ja lennähti seuraavaan nurkkaan.

No nyt he vihdoin näkivät, mikä ihmeen elikko se oli - lepakko! Se oli saanut viettää herranpäiviä (vai rouvan, neidin, mistä sen tiesi, mitä sukupuolta se oli, heh) jo pitkään, luullen, että vintti oli hänen valtakuntaansa.

Kyllä Anni ja Pate nauroivat ja sanoivat yhteen ääneen lepakolle "ole rauhassa" - mitä sitä häätämään, kun kerran hyvän olinsijan oli löytänyt. Ja niin se sai elellä siellä rauhassa, aina kun pariskunta tuli perkaamaan jäämistöä, he laittoivat kirkkaat spottivalot, jolloin lepakko hääri pimeydessä eikä lennellyt heidän luokseen eikä kohti.

Ei kommentteja: