torstai 28. tammikuuta 2016

Gluteenitonta kauraleipää

Tämän aamun askare oli leivän teko - ja laiskotti niin mukavasti, niin menin siitä, mistä rieskanen on matalin :) 
Olen jostain tämän allaolevan ohjeen ottanut ----- kenelle kunnia kuuluu? ------

Vielä sovelsin tuota kaurapuuroa, kun päätin kokeilla, miten joskus ostamani Provenan gluteenittomat pikapuurot soveltuu tähän - eli tein yhden pussillisen aprikoosipuuroa ja muut raaka-aineet ohjeen mukaan
- ja hyväähän siitä tuli - ehkä kaipasin suolaa vähän enemmän - 

             SYÖMÄÄN !!!!!!!!!!!!!


Valmistusaika: Alle 30 min
(1 iso rieska, josta tulee noin 8 viipaletta)

Raaka-aineet:
 2 dl veteen keitettyä kaurapuuroa
1 dl maustamatonta jogurttia
1 muna
0,5 tl suolaa
 n. 1,25 dl gluteenittomia jauhoja (tai taviksille 2,5 dl vehnäjauhoja tai muuta)
1 tl leivinjauhetta
Valmistusohje:
 Sekoita puuron joukkoon jogurtti, muna ja suola. Yhdistä vehnäjauhoihin leivinjauhe ja lisää nekin taikinaan. Kaada löysähkö taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille. Ripottele jauhoja päälle ja taputtele käsin pyöräksi ohueksi rieskaksi. Pistele haarukalla reikiä sinne tänne. Paista uunissa 250 asteessa noin 15 minuuttia.
Vihje:
Rieskaa saa varioitua hyvin käyttämällä erilaisia puuroja.


1 kommentti:

ma-te kirjoitti...

Tuo kuulostaa hyvältä ☺
Mukavaa loppuviikkoa ♥