perjantai 11. maaliskuuta 2016

Kroatia syksyllä - onko vinkkejä?

Mitään ei ole vielä varattu eikä kunnolla suunniteltukaan, mutta voipi olla, että meidän perhe lähtee syksyllä Kroatiaan......
Nyt kyselenkin teiltä hyviä vinkkejä - ajattelimme ostaa omatoimimatkan - eli varata itse lennot ja majoituksen......

- Onko Norwegian edullisin lentoyhtiö -----ainakin nyt niitä katselin "sillä silmällä" ?
- Onko kukaan varannut lomamajoitusta näiden varausfirmojen - InterHome jne - kautta - pelaako kaikki ja ovat luotettavia sivustoja?
- Tai onko kukaan varannut ihan itse jostain yksityiseltä huoneistoa, taloa.....tai ihan hotellia?
- Onko parempi olla esim. Splitin keskustassa yötä vai varata jostain kauempaa majoitusta, vai vaatiiko se sitten auton vuokrausta....
- ja onko kukaan matkannut vuokra-autolla - onko liikenne järkevää jne...
- ja kaikki muukin info otetaan ilolla vastaan - kokemuksia, vinkkejä, nähtäviä, koettavia......

Ja kevät tulee, linnut visertää, lumetkin saavat kyytiä
......titityy tsirp tsirp ....vaan kaikille:)!

2 kommenttia:

Marjut kirjoitti...

Meidän matkastamme voi lukea täältä:

http://marjutj.vuodatus.net/lue/2011/09/matkaraportti-kroatia-3-9-9-9-2011

Kuvat ovat valitettavasti vuodatuksen kadottamia. Molemmissa paikoissa meillä oli ns. yksityismajoitus ja olimme tyytyväisiä. Taisimme varata ne booking.comin kautta. Splitissä majoitus oli rannan lähellä kauempana keskustasta, mutta matkat keskustaan kuljimme bussilla.

S Koo ♥ Elämän pienet ihmeet ♥ kirjoitti...

Hei! Kävit blogissani kyselemässä Ciovon saaresta majoituspaikkana. Riippuu tietenkin tosi paljon millaista lomaa haette :) Mun mielestä meidän lomamme rauhalliseen oleskeluun, kalliorannoilla loikoiluun, kävelyretkiin ja muuhun hengailuun saari oli oikein hyvä vaihtoehto majoittumiseen. Rantakatuja pitkin pääsi tekemään kivoja kävelylenkkejä upeissa maisemissa, turkoosi meri on vain niin kaunis! Mehän majoituimme Okrug Gornjin kylässä, mistä oli muistaakseni noin 5km Trogiriin. Saarella on myös muita "kyliä", kauempana mm. Okrug Donji. Siellä emme käyneet, mutta skootterilla olisi saarta päässyt kiertelemään hyvin. Me vaan käppäiltiin ympäriinsä OG:n seudulla.

Ainakin OG:n "kylän" yleinen meininki oli rauhallinen. Saarelta pääsee Trogirin vanhaan kaupunkiin bussilla joka on edullinen (ainakin pääsi kun me siellä olimme). Muistaakseni tie ei ollut kovin ruuhkainen, mutta kapea se taisi olla paikoitellen. Paljon siellä ihmiset ajeli skoottereilla, koska ne oli tietysti näppärämmät. Voisin kuitenkin olettaa, että syyskuussa ei tosiaan enää pahoja ruuhkia ole ja kyllä autollakin pääsee kulkemaan.

Trogirin ja Splitin vanhat kaupungit kannattaa toki käydä kiertämässä! Trogirista pääsee Splitiin kätevästi ja edullisesti bussilla. Jos olette seikkailunhaluisia, voin suositella koskenlaskua Cetina-joella. Ja jos aikaa on ja ehkä se vuokra-autokin, niin lähtisin käymään jossain luonnonpuistossa esim. Krka tai Plitvice! Mua harmittaa, että meillä ei aikaa ollut eikä autoakaan. Bussilla matkat olisivat kestäneet sen verran enemmän aikaa, että päädyimme pysyttelemään Trogirin läheisyydessä.

Tykkäsin matkastamme ja voisin lähteä uudestaankin joskus - tällöin haluaisin mennä käymään noissa upeissa luonnonpuistoissa!