torstai 23. helmikuuta 2017

Myötähäpeä - hiihdon MM-avajaiset

Nyt on sitten kaikki nähty - persiilleenmenot, liukastelut, spiikkaajan ei-niin-hauskat jutut---
Eli Lahden hiihdon MM-kisat on korkattu avajaisten muodossa - ainakin telkkarin välityksellä minut valtasi syvä myötähäpeän tunne - eikä ylpeys ja ilo -

Täytyy todellakin ihmetellä, etteikö suomalaisissa olosuhteissa olevat järjestäjät olleet varautuneet Suomen arvaamattomiin keleihin!!! 
Vaikkakin lumisade alkoi juuri avajaisten alkaessa, pitäisi siltikin maalaisjärjellä ennakoida mahdolliset säänvaihtelut ym.

Olisiko mitenkään ollut mahdollista vanhan sloganin sanoin "ennakoi tuleva tilanne ja taitosi näytä" ennakoida ja tehdä jonkinlainen suoja/katto yms. - oli varmasti oikeasti tuskallista esiintyjillekin, että tulee pyllähdyksiä jne. - ja ainakin olisi ollut jollain katuharja tai kaksi, että olisi esitysten välissä lavaa lakaista! 

Ja oliko se Krisse kovinkaan hauska - ei minusta - suomalaiset tietävät hänen tyylinsä ja samantyyppiset ilmeensä yms. - mutta oliko se oikeasti kenenkään mielestä mikään 
wau-elämys?

Osin esitys oli upea - kuoron laulut nostattivat tunteet pintaan - jotkut akrobaattisen taitavat esiintymiset, mutta jäin miettimään, että tämän avajaismeiningin näki monen maan kansalaiset - mitähän he mahtoivat ajatella suomalaisten esiintymistaidosta ja -tasosta.........ja varsinkin järjestäjien tasosta!

Voi meitä!

3 kommenttia:

enkulin käsityöt kirjoitti...

Minä olin ennen kovakin penkkiurheilia. Kiinnostus katosi kokonaan dopingin vuoksi. Suuren suuri oli pettymys.

Niinu kirjoitti...

Multa jäi avajaiset väliin, enpä kyllä juurikaan muuten urheilua seuraa...mutta katselin sitten iltapäivällä isäni seuraksi hieman kisoja ja yllätyin kuinka paljon on säkästäkin tuo hiihtäminen tai siis siinä menestyminen kiinni. Ja juurikin ne kaatumiset! Ei tosin esiintyjien vaan kilpailijoiden!

Hilkka kirjoitti...

Vähän jäi samanoloinen olo minullekin. Vaikka Krisse on lahtelaislähtöinen, ois sinne ollut parempiakin!Kenraaliharjoitukset ed päivänä silloin sää oli aivan muuta, miksei valmistauduttu harjalla siivoamaan lavaa....minusta surkeaa juuri ulkomaiden ihmisille.
Ruuskasen mitalin olis voinut jakaa vaikka ennen sprinttien finaalia, silloin oli katsomo täynnä, eikä kansallislaulua hopealle!!

HYvää viikonloppua:-))