maanantai 12. marraskuuta 2012

Otsikoissa

Eilen mieheni hihkaisi katsomaan teksti-tv:tä - ja kas, siellä oli uutinen: Poliisi on ottanut esitukinnan lastenpsykan asian  - nytkö alkaa jotain konkreettista "välienselvittelyä" tapahtua----paikallisessa Keskisuomalainen-lehdessä on ollut kovastikin juttua erilaisista vaiheistamme, mutta nyt siis virallinenkin taho alkaa tutkia ....saapi nähdä nyt, minkälainen prosessi se on .....netistä löysin monenkin lehden netti-version.....

Tässä kopsasin Iltalehden nettiversio (STT):

"Poliisi on aloittanut esitutkinnan lastenpsykiatrian henkilöstön työriidoista Keski-Suomen keskussairaalassa, kertoo Jyväskylän poliisi.

Esitutkinta siirtynee lähiaikoina syyteharkintaan.

Poliisin mukaan lastenpsykiatrian asioista on otettu vastaan myös toinen tutkintapyyntö. Sen osalta poliisi harkitsee vielä, käynnistääkö esitutkinnan.

Hoitajien pääluottamusmiehen mukaan tapahtumien taustalla on reilu vuosi sitten aloittaneen ylilääkärin tapa toimia.

- Ihmiset alkoivat valittaa keväällä, että heitä uhkaillaan, pelotellaan, heidän työtään mitätöidään eikä moniammatillista työskentelyä arvosteta. Avoin keskustelu muutoksesta puuttui, sanoo pääluottamusmies Jukka Huisman.

Hänen mukaansa yli puolet lastenpsykiatrian avohoidon henkilökunnasta on vaihtunut. Luottamushenkilöitä on myös estetty osallistumasta kokouksiin. Vasta neuvottelut sairaalan johdon kanssa auttoivat asiassa.

Uuden ylilääkärin mukaan Keski-Suomen keskussairaalan lastenpsykiatriassa on ollut monenlaisia puutteita. Niitä on ollut hänen mukaansa esimerkiksi hoidon lääketieteellisessä tasossa ja potilasturvallisuudessa."

Ei kommentteja: