maanantai 9. toukokuuta 2016

Muisteluita

Olimme mökillä koko pidennetyn viikonlopun, joten jäi äitienpäivät tänne toivottamatta - toivottavasti kaikilla oli kuitenkin ihana äipänpäivä!

Oma äitini ja isäni ovat Taivaan kodissa olleet jo jonniin aikaa - isäni menehtyi aikanaan auto-onnettomuudessa vuonna 1976 - olisi sinä vuonna täyttänyt 60 vuotta. Ensimmäistä kertaa olisi päässyt kuntoutukseen - sodassa oli kaikenlaista tullut.....mutta niin vain Luoja päätti, että Erkin meno katkesi siihen....Hän olisi täyttänyt tänä vuonna 100 vuotta!

Äitini taas pitkään jo dementoituneena sai rauhan ja pääsi iskän viereen - 30 vuotta miehensä kuolemasta eli 2006 nukkui pois.

Puhuimme juuri mieheni kanssa edesmenneistä vanhemmista, hänellä isä 2008. Hän sanoi, ettei kovin usein isäänsä muistele, ja niin en minäkään - tosin onhan siitä jo aikaakin minun isäni poismenosta....mutta muutenkin, isäni oli sellainen perihämäläinen "en puhu enkä pussaa" tyylinen - tosin vieraille oli hyvinkin seurallinen ja hyvä isäntä.

Äitini taas - kyllä niin monta kertaa hän on mielessäni - ei vähiten äitienpäivänä - ja lähetin eilenkin äidille terveiset taivaaseen - vilkuttaen sinnepäin.

Äiti oli aina minulle - ja varmaan muillekin sisaruksilleni (8 kpl) - niin kovin tärkeä - ainakin meille siskoille! 

Hän oli aina niin lempeä, se sana varmaan kuvastaa häntä parhaiten - varsinkin vanhemmiten. Oikein sydäntä riipaisi, kun kävin tätiäni katsomassa - hän on kuin äitini peilikuva -....

Äiti - niin ihana sana!

1 kommentti:

enkulin käsityöt kirjoitti...

Äiti on ihana sana. Ihana oli myös Äitienpäivän sää.