tiistai 3. toukokuuta 2016

Rähmäkäpälän tarina munkkien teosta

Hei ja niin se kevät keikkuen on tullut - jotenkin yllättävän nopeasti meni talvi - ja nyt jo toukokuussa on hirmu hellelukemia täällä Jyväskylässä - miten teillä muualla - villasukat talviteloille ja jos-ei-bikineitä, niin vähän ohuempaa ylle....?

Vappupostauksessa esitin "kuva-arvoituksen" - mitä ihmettä olen koheltanut. Tässä tulee tarinan muodossa vastaus - istukaa siis ihmettelemään .....
-----

Vappuvalmistuksia

Hei, nythän on jo kohta vappu ja vasta sima laitettu tirisemään ja kohta valmista - miten nyt näin saamaton olen.....ihmettelen. Tai tiedänhän minä, sitkeä flunssa isännän Lapintuliaisina - siitä lahjasta en niin olisi välittänyt - pojallekin mokoma saman lahjan toi tullessaan - lapinkaveri sen "antoi" Tanelle vastaavasti.....

No, ei auta maammelaulukaan, nyt on aloitettava, jos ei vappuaattona ala munkkeja tekemään. Voi yhden kerran, ensin väännän gluteenittoman taikinan - tämän ohjeen mukaan, joka hyväksi havaittu - ja munkit muotonsa sai.
Vesihöyryä munkkien niskaan ja sillä välillä tavisten munkkitaikikan tekoon ja se kohoamaan - tavallisille tavallinen kohotus :)

Hyvältä näyttää - eikun paistamaan minun gluteenittomat - munkit ovat vesihöyryn virvoittamana kohonneet mukavaan malliin. Voi rähmä, taas sama jokavuotinen pulma - ei ole kunnollista paistolämmön mittaria, kun entinen hajosi ajat sitten - mikähän tässäkin tementiassa on - no, kyllä tästäkin selvitään, taikinakikkareita tirisemään.
No nyt on munkkirasva sopivan kuumaa ja eikun paistamaan - hyvin menee - keep on going - ja loppusuora häämöttää, jes!

Ei vitsi, tavisten munkkitaikina olisi pitänyt jo olla tehtynä ja rasva kuumaa.....no, sammutanpa hetkeksi rasvan. Ai, siellä on vähän noita taikinajämiä - taidankin siivilöidä ne pois. Muovikippoon siivilä ja rasvaa kaatamaan, olkoot siinä nyt niin kauan kun saan taikinan työstettyä munkkien näköiseksi....

VOI EI, mikä hitto täällä lainehtii lattialla - ja pöydällä, valuu keittiön laatikoihin ja pinnalle - voi helvata, munkkirasva!!!! Kiireesti siirtämään teräskattilaan loput kiposta.

Mitä hitsiä on tapahtunut, huudan ja kiroan (oikeilla kirosanoilla,,,,,) - ja kun olen tyhjentänyt muovikipon, huomaan syyn - kuuma rasva on tehnyt pienen reiän, josta se oli valunut jo jonkin aikaa katastrofin aiheuttaen - voi rähmänkäpälä!!! 

Huudan pojalle, että tuo huonoja pyyhkeitä ylhäältä ja mitä vaan - pienet talouspaperit ei tässä leikissä paljon hetkauta - --------

Ja niin siinä sitten kävi - kyllä kirosin omaa tyhmyyttäni (tosin vanha muovikipponi on kestänyt vaikka mitä, mutta nyt päätti sanoa sopimuksensa irti....).

Että sellainen vappuvalmistelu!

Ja teinkö vielä tavisten munkit - no minä tyttö kun olen itsepäinenkin, niin tein - pojan laitoin kauppaan ostamaan uutta munkkirasvaa - vaikka hän hepulini nähtyään ja varsinkin kuultuaan - sanoi, että et tee enää mitään!
---mutta kylläpä ne munkit hänelle sitten maistuivat myöhemmin ----nam...

4 kommenttia:

Marjut kirjoitti...

Kaikenlaista sitä voi sattua. Onneksi kukaan ei sentään fyysisesti satuttanut itseään :)

http://tuijankortteilua.blogspot.com kirjoitti...

Voi hyvät hyssyrät kun sulle kävi nolosti. Oli varmasti siinä siivoamista, huh,huh !!! en kadehri yhtään ;)
Mä ostin myyjäisistä 60 kpl munkkeja, osan panin pakkaseen, saapi siitä sitten vaikka juhannuksena herkutella....jos riittää sinne asti.

enkulin käsityöt kirjoitti...

Minäkin sulattelin muovisen siivilän ja hyvä ettei mökki palanut. Hyvä olet kuitenkin organisoimaan D

kosotäti kirjoitti...

Noooh, tekevälle sattuu :)