tiistai 25. kesäkuuta 2013

Pelejä ja leikkejä = juhannuksen saldo

Kerronpa hieman meidän kahden juhannuksesta. Me suuntasimme jo niin monen vuoden perinteeksi muodostuneena yhden siskoni, Mirjan ja hänen miehensä luokse. Sinne tuli myös kaksi muuta siskoani - sinkku-Leena ja Eila miehensä kanssa.

Siellä on aina ollut tapana pitää jonkinlaisia "olympialaisia" - ennen vanhaan, kun oli nuoriakin mukana, niin lajeina oli lentopallo-ottelu, kuulantyöntöä, keihäänheittoa. Nyt, kun olemme vain "me vanhat" viettämässä ja ikääkin on tosiaan kaikille tullut, on aktiviteetit muuttuneet hieman rauhallisemmiksi - paitsi äänen suhteen :)

Tänä vuonna lajeina oli mm.
->  kauhalla veden heitto tietyltä matkalta ämpäriin - on muuten vaikeaa
->  kettinginpalojen heittoa reitetylle alustalle, erilaisia pisteytyksiä
-> arvauskilpailu - arvattiin sokkona, mitä Rauski oli löytänyt lähimaastosta - oli mm. katajaa, maitohorsmaa, apilaa - on todella vaikeaa sekin, kun ei nähnyt - haisteli ja tunnusteli käsillä--------> Kaikista ratkiriemukkain oli Leenan muistipeli Alma-täti - laitettiin tulitikku (rikkiosa katkaistiin pois) hampaiden väliin pystyyn.  Eka sanoo "Alma-tädillä on kihti" - seuraava "A-tädillä on kihti ja jalka poikki" - seuraava A-tädillä on "kihti, jalka poikki ja kuppa" jne jne - eli pitää muistaa, mitä sairauksia Alma-tädillä on 
JA se paras hauskuus on, kun yrittää sanoa näitä - kokeilkaapa itse, kuinka sujuu tikku hampaiden välissä pystyssä, kun yrittää pitää sen siinä....

Palkintoina oli kaikenlaista pinetä kivaa, namuja, minun tekemiä kortteja, sukkia, t-paitoja, kynttilänjalkoja...

Ja vielä syötiin ja juotiin hyvin, laulettiin ja naurettiin - ja poltettiin kokko.

Jotta tästä ei tule hirveän tylsä ilman kuvia, laitan Mirjan aivan ihanan pihan yhdestä kohdasta kuvan - hän on todella idearikas ja kaikki vanhakin pääsee esille...

                                       .........Klikkaile isommaksi.....

 Nuo portaat ovat hauskat köysineen - ja nyt tänä kesänä ovat orvokit valloittaneet portaiden välit .- on nämä kukat metkoja, kun pommpivat milloin mihinkin----ja eihän noita raatsi ottaa pois....4 kommenttia:

Anneli kirjoitti...

Minunkin vanhin siskoni on nimeltään Mirja :)
Teillä olikin oikein vanhanajan tunnelmaa juhannuksena. Ja mikäs sen mukavampaa kuin tuollaiset leikit, kun sääkin oli mitä parhain !
Kauniit portaat, kaikine kukkineen.

Sari Jokinen kirjoitti...

Miten hauska juhannus teillä olikaan! =) Täytyy ottaa ja kokeilla noita leikkejä kanssa! =9 Ihana kuva kauniista rappusista! Oikein rattoisaa päivän jatkoa!

Marjut kirjoitti...

Teillä on ollut tosi hauskaa:) Minä oikein yritän saada orvokkeja leviämään pitkin pihaa.

kosotäti kirjoitti...

Ompa komiat portaat.