lauantai 11. huhtikuuta 2015

Barcelona osa VII - kohtaamisia, tarinoita

Tässä muutama kohtaaminen paikallisten ihmisten kanssa

Tibidadolle meno
Hotellin respa antoi ohjeet, miten pääsemme linja-autolla kohteeseen, sininen bussi, lukee nimi. Bussipysäkillä mieheni tietysti piti kysyä vielä paikallisilta, vanha mamma ja vähän nuorempi, vanha pappa. Kukaan ei osannut englantia! Mutta se auttamisen halu! Vanha mamma selitti espanjaa, emmehän siitä mitään ymmärtäneet, kysyi bussikuskilta ja pomppasimme siihen bussiin heidän kanssaan. Vanha mamma selitti ilmeisesti muillekin tätä ongelmaamme ja tuli taas luoksemme. Hän näytti sinistä kassiaan - espanol sininen bussi, näytti kolme sormea eli ymmärsimme, että kolme pysäkinväliä ja sitten pitää vaihtaa bussia.
Noooooo, tämä vanha pappa sitten meni bussikuskin luokse, kailotti jotain ja hän tuli vuorostaan luoksemme - selosti jotain ja jotenkin ymmärsimme, että nyt pitää jäädä pois.
Lopputulos: siltä pysäkiltä ei sininen bussi (joka tuli kohta paikalle) ottanut ilmeisesti kyytiläisiä, huuhailimme sitten eestaas ja lopulta otimme taksin, heh!

Kuppilassa syönti
Olimme eräässä pikkukuppilassa iltasella. Tarjoilija ei oikein tahtonut minun gluteenitonta -kielikäännöstäni ymmärtää ja kohta tuli viereisestä kolmen naisen seurueesta nainen kysymään, mitä halusin - hän sitten selitti tarjoilijalle. Mieheni halusi kalaa ja sitä sitten tekemään. Nuori nainen tuli kohta uudestaan - oli googletellut suomenkielen ja sanoi hauskasti englanniksi, että kala on tuuursska....Tuli vielä uudestaan syötyämme kysymään kommentit ruoasta. Jotenkin päädyimme keskustelemaan Suomesta ja hän kehui Suomen koulusysteemiä maailman parhaaksi (liekö opettaja, kun tuntui tietävän paljonkin siitä). Sitten hän vakaumuksellisesti puhui katalaanien oikeuksista ja että he ovat Kataloniasta - itsenäisiä, ei espanjalaisia jne......hyvin mielenkiintoinen keskustelu!

Silmätulehdus
Minulla tuntui eräänä iltana silmässä kipua ja se oli punainen. Arvelin, että pitääkö lähteä lääkäriin, menin kuitenkin ensin apteekkiin ja selitin ja näytin ongelmani. Tyttö toi silmätippoja, mutta konsultoi vielä viereisellä kassalla ollutta kokeneempaa kollegaa. Selostin hänellekin silmäjuttuni ja kysyin, olisiko kuitenkin viisaampaa mennä lääkäriin, johon hän sanoi, että olisihan se parempi - tällä kokeneemmalla oli asiakkaana nainen, joka tässä vaiheessa aukaisi suunsa ja sanoi, että MINÄ OLEN LÄÄKÄRI! ja pyysi näyttämään silmäni, hän tarkisti sen ja sanoi, että ookoo silmätipat ja jos ei kahteen pvään hellitä, niin sitten "oikeaan" lääkäriin! Missä Suomessa voisi olla tällaista.......vai tuleeko lainsäädäntö vastaan!
Ja niin, kipu ja punaisuus hellitti jo ensi tippojan jälkeen...

Summa summarum
Mitä jäi käteen Barcelonasta? Paljon vanhaa nähtävää, superauttavaisia ihmisiä, taskuvarkaisiin emme törmänneet, onneksi. Suurkaupungin ihmispaljoutta, huikeita maisemia.
Ajattelimme jälkeenpäin, että tämän reissun olisi voinut jakaa niin, että olisi ollut 4-5 pvää täällä ja sitten pari rauhallisempaa pvää jossain ihanalla viinitilalla tai jossain luonnon hiljaisuudessa.

Suosittelemme Barcelonaa - näkemisen ja kokemisen arvoinen kaupunki!

3 kommenttia:

ritva kirjoitti...

Kiva matkakertomus:)

ma-te kirjoitti...

Mukavan tuntuinen reissu.
Hyvää alkavaa viikkoa ☺

Marjut kirjoitti...

Aina kannattaa avata suunsa. Saattaa saada uusia, mielenkiintoisia kokemuksia :)